Veel Gestelde Vragen

Heeft u een vraag over een van onze oplossingen die u snel beantwoord wilt hebben?
Krijg antwoord op veel van uw vragen over Lightspeed Systems en onze oplossingen. Neem contact op voor meer informatie – we helpen u graag verder.

 • Is het Lightspeed-filter compatibel met alle besturingssystemen (OS)?

  Lightspeed Filter maakt gebruik van eigen SmartAgents die compatibel zijn met Chrome, Windows, Mac (compatibel met de nieuwste Mac OS-update: Big Sur) en iOS-besturingssystemen.

 • Kan ik het Lightspeed-filter gebruiken om YouTube-video's te blokkeren en toe te staan?

  Lightspeed SmartPlay maakt gebruik van geavanceerde machine learning AI – met een database die dagelijks groeit – voor geavanceerde filtermogelijkheden op YouTube. Waar studenten zich ook bevinden, SmartPlay staat ingesloten video-inhoud op internet toe en blokkeert deze om ervoor te zorgen dat alleen de juiste inhoud wordt weergegeven. SmartPlay is beschikbaar voor gebruikers van Lightspeed Filter en biedt gedetailleerde rapportage- en controle-opties voor docenten.

 • Hebben ouders toegang tot de online activiteitenrapporten van hun leerlingen met Lightspeed-filter?

  Lightspeed Ouderportaal bevat wekelijkse e-mails met ouderrapporten om de communicatie tussen de school en het huis van de leerlingen te verbeteren. Lightspeed Filter-klanten kunnen ouders uitnodigen om de internetactiviteit van hun kind te bekijken, rechtstreeks in hun inbox. Lightspeed Parent Portal stelt het gezin van een student in staat om deel te nemen aan hun opleiding zonder extra werk voor IT-teams.

 • Welke soorten rapporten zijn beschikbaar in Lightspeed Filter?

  Lightspeed-filterrapporten werken op alle besturingssystemen, inclusief iOS. Onze netwerkagent kan gegevens vastleggen voor IoT-, BYOD-apparaten. Beschikbare rapporten omvatten een internetoverzicht, webactiviteitenlogboek en aangepaste gebruikersrapportage.

  • Internetoverzicht: Hoe wordt uw internetbandbreedte gebruikt? Belangrijke websites die u wilt laten controleren, kunnen aan dit rapport worden toegevoegd voor aangepaste tracking.
  • Webactiviteitenlogboek: onbewerkte gegevens voor een specifieke set criteria. Deze rapporten zijn handig voor IT-teams om informatie op apparaatniveau te bekijken per gebruiker, serienummer, locatie, verkeer vanaf een bepaalde site en meer.
  • Gebruikersrapportage: dit rapport is het meest gebruikte rapport onder onze klanten en geeft toegang tot gedetailleerde gegevens over de online activiteit van een enkele, specifieke gebruiker in een deelbaar, gemakkelijk te lezen formaat.

 • Kan ik rollen en machtigingen toewijzen zodat schooldirecteuren en schooladviseurs de online gegevens van studenten kunnen bekijken?

  Districtsbeheerders kunnen worden toegevoegd om waarschuwingsmeldingen te ontvangen via de Alert Product koppel. Dit wordt tijdens de implementatie geconfigureerd en kan worden bijgewerkt Bij elk moment. 

 • Kan ik Google- en YouTube-verkeer filteren op iOS-apparaten?

  Met onze cloudintegraties en geüpgradede agents wordt online activiteit op iOS/iPads vastgelegd en gefilterd, inclusief educatieve apps, Google-zoekopdrachten en surfen op het web.

 • Ik gebruik momenteel Safety Check. Moet ik mijn Chrome-extensie updaten om Alert te gebruiken?

  Neem contact op met uw accountmanager en vraag een licentie aan voor: Lightspeed-waarschuwing. Zodra u een Alert-licentie heeft, wordt Alert weergegeven onder "Rapporten in filter (Relay)" in plaats van Veiligheidscontrole. U kunt vervolgens de gloednieuwe Lightspeed Alert-extensie voor Chrome installeren die bijgewerkte AI-logica biedt om voltooide woorden op het apparaat nauwkeuriger vast te leggen, waardoor het verkeer van apparaten en lawaaierige incidenten wordt verminderd. Daarnaast krijgt u toegang tot Alert Agent 2.0 voor Windows; iOS-zoektermen; en Google-documenten, -bladen, -dia's en cloudintegratie!

 • Zullen menselijke beoordelingen incidenten opvangen die Alert mist?

  Nee, de beoordelingswachtrij van veiligheidsspecialisten wordt gevuld door dezelfde Alert AI. De veiligheidsspecialisten van Lightspeed beoordelen echter elk incident in plaats van elk geval.

 • Krijgen de ouders dezelfde waarschuwingsmeldingen?

  Nee, waarschuwingsmeldingen worden alleen doorgegeven aan functionarissen van de schooladministratie. Oudermeldingen kunnen op een later tijdstip worden geïntegreerd.

 • Kan Alert worden gekocht zonder Lightspeed-filter?

  Ja! Terwijl Lightspeed-oplossingen naadloos met elkaar integreren, kan Lightspeed Alert worden ingezet met andere webfiltersystemen.

 • Wat brengt de nieuwe Alert-extensie voor Chrome? Verandert het hoe Alert werkt?

  De Alert-extensie voor Chrome is een gloednieuwe extensie die bijgewerkte AI-logica biedt om voltooide woorden op het apparaat nauwkeuriger vast te leggen, waardoor het verkeer van apparaten en lawaaierige incidenten wordt verminderd. 

 • Werkt Lightspeed Alert op iOS? Wat wordt er gedekt?

  Lightspeed Alert controleert en waarschuwt voor Google-zoektermen vanaf iOS-apparaten.

  • iOS-apparaten moeten eerst proxyen via een netwerkagent (Relay Rocket).
  • Network Agent (Relay Rocket) moet versie 1.4+ zijn.
  • Bovendien kunt u Alert verbinden met Google- en Microsoft-cloudservices voor dekking van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, en Microsoft Teams, Word, Excel PowerPoint en Outlook op uw iOS-apparaten.

 • Ik probeer menselijke beoordeling op te zetten. Waarom zie ik een rood X-pictogram met het bericht "Geen incidenten / casus gedetecteerd"?

  Om menselijke beoordeling voor Lightspeed Alert mogelijk te maken, er moet in de afgelopen 6 maanden minimaal 1 Alert-case zijn gegenereerd voor uw organisatie. Dit is om ervoor te zorgen dat het systeem functioneert optimaal, dus u kunt er zeker van zijn dat: Meldingen van uw organisatie worden beoordeeld door een Lightspeed Systems Veiligheidsspecialist. Om Alert in te stellen en een testcase te activeren, zie: Aan de slag met Lightspeed Alert™.

 • Hoe schakel ik menselijke beoordeling uit?

  Om menselijke beoordeling uit te schakelen, navigeert u in Lightspeed-filter naar Instellingen: Waarschuwing en klikt u hier onder Softwareconfiguratie. Kies vervolgens onder Configuraties Menselijke beoordeling. Klik vanaf hier op "Uitschakelen" en vervolgens op "Bevestigen" om te bevestigen dat u menselijke beoordeling voor Lightspeed Alert wilt uitschakelen. Als u ervoor kiest menselijke beoordeling uit te schakelen, kunt u dit op elk moment weer inschakelen door terug te gaan naar "Human Review" op de pagina Configuraties en volg de aanwijzingen. 

 • Waarom zie ik geen menselijke beoordeling wanneer ik naar de pagina Lightspeed-waarschuwingsconfiguraties navigeer?

  Neem contact op met uw Lightspeed Systems-accountmanager om menselijke beoordeling toe te voegen aan uw Lightspeed Alert-account.

 • Wat gebeurt er als menselijke beoordeling is ingeschakeld? Ontvang ik nog steeds de waarschuwingsmails?

  Zolang je niet hebt ingesteld e-mail meldingen naar houden buiten gepland uur, ontvangt u nog steeds automatische waarschuwings-e-mails (op basis van uw beheerdersrol). Met menselijke beoordeling ontvangt u ook een telefoontje en een gepersonaliseerde samenvattende e-mail over een onmiddellijke dreiging en een bedragmary e-mail op een hoge alert.

 • Wie zijn Lightspeed-veiligheidsspecialisten?

  Lightspeed Safety Specialists is een wereldwijd team van mensen met een passie voor veiligheid en ervaring van studenten, waaronder onderwijs, wetshandhaving, veiligheid van studenten en geestelijke gezondheid. Elke veiligheidsspecialist is een voltijdse Lightspeed-werknemeryee en krijgt uitgebreide training in samenwerking met American Foundation for Suicide Prevention, professionals in de geestelijke gezondheidszorg en veiligheidsexperts op school.

 • Bellen de veiligheidsspecialisten bij elke waarschuwing?

  Nee. Het escalatieproces van de oproepboom is bedoeld voor dreigende bedreigingen. Lightspeed Studentenveiligheidsspecialisten zullen: bel contact 1, dan 2, helemaal tot het einde van de lijst, waarin contact zal worden opgenomen met de politie law. 

 • Wat als er een dreiging is die niet onmiddellijk aanwezig is?

  Naast de automatische e-mail die door Alert wordt verzonden, stuurt de veiligheidsspecialist ook een samenvattende e-mail op alle bedreigingen die zijn geïdentificeerd als hoog risico maar niet imminent zijn.

 • Wat definieert een dreiging als "dreigend"?

  Dreigende dreigingen zijn eengebeuren en vereisen onmiddellijke interventie. 

  • Risiconiveaus worden geclassificeerd als laag, gemiddeld, hoog, of onmiddellijke dreiging. 

   

  De kwalificaties voor een onmiddellijke dreiging omvatten 

  • Toegang tot wapen 
  • Plan op zijn plaats 
  • Specifieke details 
  • Vaarwel brieven/inhoud 

   

 • Hoe ziet het communicatietraject eruit als docenten/personeel niet beschikbaar zijn?

  Als we de noodcontacten van de school niet kunnen bereiken en een dreiging is nabij, zullen we contact opnemen met de lokale politie.

 • Kan ik mijn escalatielijstcontacten bewerken en/of verwijderen?

  Ja. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in contacten in de escalatielijst, navigeer in Lightspeed Filter naar Instellingen: Waarschuwing en klik hier onder Softwareconfiguratie. Kies vervolgens onder Configuraties Menselijke beoordeling. Vanaf hier kunt u toevoegen, verwijderen, Bewerk Escalatie contacten. Nadat u uw revisies hebt voltooid, drukt u op Bijwerken om uw wijzigingen op te slaan.

 • Blijft menselijke beoordeling waarschuwingen volgen als ik e-mailmeldingen houd?

  Ja! Als Alert actief is, maar automatische e-mails in de wacht staan, zullen de veiligheidsspecialisten van Lightspeed nog steeds alle waarschuwingen ontvangen en beoordelen.

 • Blijft menselijke beoordeling waarschuwingen volgen buiten de uren van mijn waarschuwingsschema?

  Nee, Alert moet actief zijn (controleren en waarschuwen voor activiteiten) zodat de menselijke beoordelingsservice de gevallen kan zien en hun werk kan uitvoeren. 

Lightspeed Digitaal inzicht™

 • Kan Lightspeed Digital Insight helpen bij het vinden van niet-goedgekeurde apps op ons netwerk?

  Ja! Dit is een veelvoorkomend verzoek van scholen en districten over de hele wereld om bruikbare gegevens te vinden van apps die studenten of docenten mogelijk op het netwerk gebruiken en die niet zijn goedgekeurd.

   

 • Werkt Lightspeed Digital Insight op iPads?

  Ja! Applicatie-uitgaven op iPads kunnen over het algemeen duurder zijn dan de meeste apparaten, en Lightspeed Digital Insight kan u inzicht geven in welke apps het minst worden gebruikt, zodat u eenvoudig kostenbesparende mogelijkheden kunt bepalen.

   

 • Kan Lightspeed Digital Insight mij vertellen welke apps het meest worden gebruikt door leerlingen, zowel op school als thuis?

  De agent kan overal gedetailleerde gegevens geven over de online activiteiten van de student, of dit nu op of buiten de schoolcampus is.

 • Kan ik directeuren toegang geven tot leerlinggegevens, maar docenten of ander personeel niet?

  Ja. Alle rapporten kunnen worden gedeeld met relevante belanghebbenden.

 • Werkt Lightspeed MDM met alle besturingssystemen (OS)?

  Ja, Lightspeed MDM is een beheersysteem voor meerdere besturingssystemen (compatibel met iOS, Mac en Windows) met configuratiemogelijkheden op afstand. Dit werkt niet goed in Chrome OS, vanwege onze samenwerking met Google, omdat Google alleen hun eigen Google MDM-oplossing op Chrome-apparaten toestaat.

 • Biedt Lightspeed MDM het volgen van apparaatlocaties aan?

  Ja, Lightspeed MDM biedt IT-teams een cloudgebaseerde oplossing om apparaten in realtime te volgen voor snel herstel van verloren of gestolen apparatuur. Lightspeed Systems is een door Apple gecertificeerde partner; MDM biedt mogelijkheden voor geo-tracking voor Mac OS- en iOS-omgevingen.

Lightspeed Klaslokaalbeheer™​

 • Kun je leerlingschermen bekijken met Klaslokaalbeheer?

  Ja! Lightspeed Klaslokaalbeheer geeft beheerders toegang om alle schermen van het klaslokaal tegelijk te bekijken, of in te zoomen op een geselecteerde individuele leerling. In tegenstelling tot andere oplossingen voor klasbeheer op de markt, geeft Lightspeed Klaslokaalbeheer zicht op het hele bureaubladscherm – niet alleen het browservenster – op Windows- en Mac-apparaten.

 • Werkt Klaslokaalbeheer op iOS?

  Er zijn geen oplossingen voor klasbeheer op de markt die door Apple op iOS kunnen worden gebruikt. Lightspeed Classroom Management is echter compatibel met Chrome-, Mac- en Windows-besturingssystemen.

 • Werkt Klaslokaalbeheer op apparaten thuis (op afstand)?

  Klaslokaalbeheer is cloudgebaseerd, dus het kan altijd en overal op apparaten werken. Omdat we het belang van gegevensprivacy begrijpen, kunnen beheerders Classroom Management instellen voor gebruik op apparaten thuis of alleen op de campus, evenals toegestane uren.

 • Integreert Klaslokaalbeheer met Zoom?

  Ja, Lightspeed Classroom Management integreert met Zoom, zodat docenten zowel de gezichten van de leerlingen als hun schermen kunnen zien.

 • Kan Classroom Management worden geïntegreerd met Microsoft Teams?

  Ja, Lightspeed Classroom Management integreert met Microsoft Teams en Chat voor eenvoudigere workflows in virtuele klaslokalen.

 • Biedt u lerarenopleidingen aan voor Lightspeed Klaslokaalbeheer?

  Absoluut! We bieden een trainingscursus voor docenten, samen met video's om te leren navigeren door Lightspeed Klaslokaalbeheer.

 • Is het vereist om licenties te hebben voor personeel en docenten' apparaten om Klaslokaalbeheer te gebruiken?

  Het is niet nodig om een licentie te hebben voor apparaten van medewerkers en docenten. Docenten kunnen zonder licentie profiteren van al onze Lightspeed Classroom Management-functies.

 • Terwijl onze leerlingen Chromebooks gebruiken en al onze docenten Macbooks, draait Klaslokaalbeheer op Apple-computers, ook die met de nieuwe M1-chips?

  Ja, MacBooks met de M1-chip worden ondersteund.

 • Hoe worden devices geïdentificeerd en met welke bijbehorende leerling?

  Apparaten worden geïdentificeerd door een serienummer en de ingelogde gebruikers-ID.

 • Ik wil nu kopen, maar kan ik de service op een later tijdstip laten starten?

  Ja, het is mogelijk om uw bestelling te kopen en te bepalen wanneer u wilt dat de service begint. Geef in uw Inkooporder de gewenste startdatum op.

Lightspeed Systems Veelgestelde vragen

 • Krijg ik hulp bij de implementatie?

  We bieden implementatielessen die worden gehost door verkoopingenieurs, evenals zelfgeleide instructies en een aangewezen team voor specifieke vragen. Daarnaast is chat in de Customer Portal beschikbaar met implementatiebronnen.

 • Hoe neem ik contact op met ondersteuning?

  U kunt contact opnemen met het Lightspeed-ondersteuningsteam door het ondersteuningsformulier in te vullen op onze Neem contact op pagina, maar ook via telefoon en livechat. De Lightspeed Customer Portal kennisbank en live chat zijn 24/7 beschikbaar.

 • Ik ben directeur van een school. Kan ik jullie programma's alleen voor mijn school kopen, of moet dit een districtsbrede implementatie zijn?

  Om onze producten in te zetten, moeten we het IT-team van het district erbij betrekken en goedkeuring krijgen.

 • Worden de oplossingen van Lightspeed Systems gesynchroniseerd met het studenteninformatiesysteem (SIS) van mijn district?

  Ja, de oplossingen van Lightspeed integreren met alle bekende studenteninformatiesystemen. Met onze API kunnen we synchroniseren met elk SIS in uw district.

 • Kan Lightspeed Systems IoT- en BYOD-apparaten filteren?

  Ja! Lightspeed biedt oplossingen om Internet of Things (IoT) en Bring Your Own Device (BYOD)-apparaten op uw netwerk te dekken.

 • Hoe verschilt de implementatie van de Smart Agent tussen besturingssystemen (OS)?

  Voor Chromebooks wordt een push-extensie gebruikt om de Smart Agent te implementeren. Op iPads wordt een applicatie geïnstalleerd om te implementeren.

 • Hoe zorgt Lightspeed ervoor dat het inhoudfiltersysteem niet uitvalt?

  Onze filtering slaat gegevens lokaal op als back-up, dus als services uitvallen, worden apparaten nog steeds goed gefilterd. Serviceonderbrekingen zijn echter zeldzaam; onze Service Level Agreement (SLA) stelt: onze diensten zijn ten minste 99.5% van de tijd beschikbaar. Hoewel onze servers continu worden gecontroleerd, was de gemiddelde maandelijkse uptime in 2020 99,9%.

 • Hoe kan ik voorkomen dat studenten de Smart Agent verwijderen?

  Studenten kunnen agents die op apparaten zijn geïmplementeerd niet verwijderen.

screenshots op desktop en mobiele apparaten voor software voor afstandsonderwijs

Hier is een demo, over ons

Doe je nog steeds je onderzoek?
Laat ons helpen! Plan een gratis demo met een van onze productexperts om al uw vragen snel beantwoord te krijgen.

man zit aan bureau op laptop en kijkt naar Lightspeed Filter-dashboard

Welkom terug!

Op zoek naar prijsinformatie voor onze oplossingen?
Laat ons weten wat de vereisten van uw district zijn en we maken graag een offerte op maat.

Herontdek het geïnspireerde en interactieve klaslokaal voor leren op afstand, hybride en persoonlijk. Lightspeed Classroom Management™ geeft docenten realtime zichtbaarheid en controle over de digitale werkruimten en online activiteiten van hun leerlingen.

 • Zorg ervoor dat alle studenten alleen het juiste online curriculum gebruiken, precies wanneer ze het zouden moeten gebruiken.
 • Duw doorgelichte curriculumlinks tegelijkertijd naar alle studenten.
 • Blokkeer ongepaste of afleidende websites en apps.

Zorg voor schaalbaar en efficiënt beheer van leerapparatuur. Het Lightspeed Mobile Device Management™-systeem zorgt voor veilig en beveiligd beheer van leermiddelen voor studenten met realtime zichtbaarheid en rapportage die essentieel zijn voor effectief afstandsonderwijs.

 • Een gecentraliseerde, cloudgebaseerde oplossing voor oneindig schaalbare apparaat-, applicatie- en beleidscontroles
 • Selfservice-app-bibliotheek, waar docenten en studenten
  kan toegang krijgen tot goedgekeurd curriculum en leerhulpmiddelen en deze installeren
 • Implementeer, wijzig en trek honderden beleidsregels en educatieve applicaties op afstand in, terwijl de typische downtime en kosten worden verminderd

Voorkom zelfmoorden, cyberpesten en schoolgeweld. Lightspeed Alert™ ondersteunt districtsbeheerders en geselecteerd personeel met geavanceerde AI om potentiële bedreigingen te detecteren en te melden voordat het te laat is.

 • Menselijke beoordeling
 • Realtime waarschuwingen die tekenen van een potentiële dreiging signaleren
 • Snel ingrijpen voordat zich een incident voordoet.
 • Activiteitenlogboeken bieden inzicht in online activiteiten voor en na een gemarkeerde gebeurtenis

Bescherm studenten tegen schadelijke online inhoud. Lightspeed Filter™ is de best-in-class oplossing die fungeert als een solide barrière tegen ongepaste of illegale online inhoud om de online veiligheid van studenten 24/7 te garanderen.

 • Aangedreven door de meest uitgebreide database in de branche, gebouwd door 20 jaar webindexering en machine learning.
 • Zorgen voor CIPA-compliance
 • Blokkeer miljoenen ongepaste, schadelijke en onbekende sites, afbeeldingen en video's, waaronder YouTube
 • Houd ouders op de hoogte met het Lightspeed Parent Portal™

Krijg volledig inzicht in het online leren van studenten. Lightspeed Analytics™ geeft districten robuuste gegevens over de effectiviteit van alle tools die ze implementeren, zodat ze een strategische benadering van hun technologiestack kunnen volgen en de rapportage kunnen stroomlijnen.

 • Volg de adoptie en gebruikstrends van onderwijstechnologie, elimineer redundantie en verhoog de ROI
 • Monitor app- en contentconsumptie om vroege acceptatie en effectief gebruik te vergemakkelijken
 • Risico's beoordelen met inzicht in de privacy van studentengegevens en naleving van de beveiliging